Gis Lang fengsel eller dødsstraff

canada goose victoria parka En ung kvinne i en tradisjonell lang svart kappe og en rosa fangeskjorte har en baby som hun står foran en dommer. canada goose victoria parka

Deretter blir en pjokk, som blir agitert i gangen, ledet inn i trehullet til å bli med henne mor. Den lille jenta er kanskje 2 år gammel. Hun klemmer klaffene til sin mors svarte abaya med en knust hånd, mens hun peer ut gjennom trebjelkene.

canada goose Hennes mor er en av rundt 28 utenlandske kvinner som opptrådte i en irakisk domstol i en dag i april, anklaget for å være gift med ISIS. De er blant rundt 560 fengslede kvinner nylig eller for tiden på prøve i landet for deres koblinger til den ekstremistiske gruppen, ifølge Bagdads sentrale straffedomstol. Kvinnen er hovedsakelig fra Russland, Tyrkia og andre land, inkludert Aserbajdsjan og Tadsjikistan. Flere er fra Frankrike og Tyskland. canada goose

canada goose outlet De har mellom dem mer enn 1100 barn, ifølge domstolens president. De blir holdt tilbake og meste av deres hjemland, og barn og mødre står overfor en farlig fremtid. canada goose outlet

canada goose norge Kvinnene blir forsøkt under Iraks feiende antiterrorismelov, og mange blir overlevert lange fengselsstraff eller noen ganger dødsstraff. Rettighetsgrupper, inkludert Human Rights Watch, sier irak går for langt: Mange kvinner som ikke er anklaget for seg selv av voldelig vold straffes hardt for forbrytelser begått av ektemenn. Men irakiske tjenestemenn sier at ISIS-medlemmene må bli straffet i det høyeste omfanget av loven. canada goose norge

canada goose jakke herre ‘Jeg har ikke en kriminell rekord,’ en 19-åring med navnet Dina, fra Russlands Dagestan-region, forteller om dommeren i en rettssak i april. ‘Jeg tror ikke på ISIS ideologi.’ canada goose jakke herre

canada goose jakker dame Hun sier at mannen hennes ikke hadde våpen hjemme og hadde sivile klær. Hun sier at hun ikke vet om han var ISIS. canada goose jakker dame

Bortsett fra dommeren, hvem er formelt kledd og snakker sterkt fra en hevet treplattform, er det lite å indikere forsøkets tyngdekraften.

canada goose salg En tolk, en irakisk universitetsprofessor, forklarer saken til saksøkte canada goose outlet på russisk, bærer korte ermer og jeans. En rettsutnevnt forsvarsadvokat har kastet sin svarte kappe over en skjorte uten slips. Stabler av dokumenter i fargede mapper er stablet på en falsk skinnstol som er lekkende fylling. canada goose salg

canada goose jakke Saker har allerede gått gjennom en undersøkelsesdomstol. På dette siste stadiet bryter hver om på mindre enn 10 minutter. canada goose jakke

Som kvinnene kommer frem i rettssalen, leser en domstolsansvarlig en liste over tiltalte. De inkluderer navn som Anastasia og Alisa, Dilvera og Rosanne, Farida og Dina. (Retten ville ikke offentliggjøre hele navnene skriftlig.) De kom fra Moskva og Grozny, Tasjkent og andre steder, etter deres ektemenn til ISIS ‘lovet kalifat.

canada goose herre ‘Bare ta vare på barna’ canada goose herre

canada goose jakke dame Tusenvis av tusenvis antas å ha strømmet inn i Syria og Irak etter ISIS-lederen Abu Bakr al Baghdadis erklæring om et gjenopprettet islamsk imperium i 2014. Mange krigere tok kvinner, fanget fra Yazidi og andre minoritetssamfunn i regionen, som sexslaver. Noen har også tatt med sine koner og barn. Det å gjøre med de utenlandske militante ‘overlevende familier, mange av dem som ble holdt i fengsel i Irak, har vært en utfordring for irakiske tjenestemenn og tiltalte’ hjemland. canada goose jakke dame

Nesten alle de tiltalte i Bagdad Canada forteller dommeren at de ikke hadde noe annet valg enn å følge sine ektemenn.

canada goose jakker herre ‘Jeg er uskyldig. Jeg var bare å ta vare på barna’, en 24-årig gutt butikk uk år gammel saksøker identifisert som Alisa forteller dommeren. canada canada-goose-jakker goose jakker herre

canada goose victoria Forsvarsadvokaten leser en uttalelse som sier at mannen hennes hadde vært gift med fem andre kvinner på samme tid, og hun var uvitende om at han var medlem av ISIS. Noen av mennene ble drept i Syria. I fjor, da ISIS mistet det meste av sitt territorium, overgav kvinnene seg til kurdiske Peshmerga-styrker i Nord-Irak og ble til slutt overført til et overfylt fengsel i Bagdad. canada goose victoria

‘Jeg ville aldri komme til Irak,’ sier Farida, 23, til dommeren. Hun sier at hennes ektemann, Ursalan, ble drept i en airstrike i Irak. ‘Min mann lurte meg, han fortalte meg at vi skulle til Tyrkia,’ sier hun.

canada goose dame Dhariat, 21, sier at hun og hennes ektemann kom inn i Irak i 2014 uten pass til å bo i byen Tal Afar, nær den syriske grensen. Hennes mann arbeidet med vannrørledninger før han ble drept i en luftrør, sier hun. Alle av dem benekter å være ISIS-medlemmer, men anerkjenner å motta levekostnader fra gruppen. Når de blir spurt av dommeren, sier de fleste at de ble betalt $ 50 per måned. canada goose dame

canada goose trillium ‘Vi var veldig slitne fra gårdsarbeid, så vi emigrerte fra Canada til Irak’ fra Tadsjikistan, sier en 58 år gammel kvinne, den eldste av dagens forsvarere. ‘Vi trodde de var [ISIS] rett, men senere ble det klart at de hadde galt, sier hun. canada goose trillium

‘Jeg er uskyldig. Det eneste jeg gjorde var å komme inn i landet uten pass,’ sier hun.

Nesten alle kvinnene har spedbarn eller småbarn med dem i retten og eldre barn i fengselet. Tretti babyer ble født i frihetsberøvelse til hundrevis av kvinner på prøve, sier en fengselsvakt som ikke vil gi henne navnet for sikkerhet.

Categories:

Tags:

Comments are closed